Ik ben Sara, 36 jaar, getrouwd met Jasper en mamma van 3 jongens: Fenn (7), Duuk (4,5) en onze dreumes Leff.
Voordat ik ervoor koos om fulltime mamma te zijn, heb ik na de studies SPH en Sociologie als gespecialiseerd gezinsbegeleider met kinderen met autisme gewerkt. Daarvoor werkte ik als groepsleidster in de kinder- en jeugdpsychiatrie en als beleidsmedewerker en projectleider in welzijnsland.

“Ik koos ervoor om fulltime mamma te zijn”

Vanuit de liefde voor het natuurlijk ouderschap is ook mijn liefde voor het dragen van onze kinderen ontstaan. Fenn heb ik zelf weinig gedragen. Door mijn lichamelijke ongemakken na de bevalling vond ik dat te zwaar (wist ik toen maar van het bestaan van ergonomisch dragen en draagconsulenten!) Duuk droeg ik in eerste instantie uit gemak, om mijn handen vrij te hebben voor Fenn en Duuk toch lekker bij mij te kunnen hebben. Al gauw werd het naast praktisch ook een hobby! Heerlijk vind ik het en onze jongste zoon geeft mij weer een nieuwe dosis draagplezier!

“Ik vind het leuk om te adviseren!”

Omdat ik het leuk vind om anderen te adviseren volgde ik in mei 2015 de opleiding tot draagconsultent 1 bij het Instituut voor Hechting.
Om mezelf te verdiepen voegde ik in juni 2017 draagconsulent 2 daar aan toe, met daarin aandacht voor bijzondere situaties zoals het dragen van een tweeling of van een kindje met een spreidbroekje of dragen als je in een rolstoel zit.

Vanuit de Vereniging van Draagdoekconsulenten en het Instituut voor Hechting volg ik regelmatig bijscholingen en bezoek congressen om mijn kennis bij te houden. Zo heb ik verschillende interessante onderwerpen aan mijn kennis kunnen toevoegen, o.a: hechtingstheorie, rugdragen van een newborn, Kangaroo Care, Dragen in verschillende culturen en het repareren van een draagdoek.

Met mijn kennis en ervaring gaan we samen onderzoeken welke manier van dragen het beste bij jou/jullie en je kindje past!


Mamma Saar is aangesloten bij de Vereniging van Draagdoek Consulenten en het Instituut voor Hechting